Kartoffelboller

Kartoffelboller

Forberedelses tid:

Antal:

24

Ingredienser:

400 g kartofler
50 g gær
4 dl kartoffelvand
2 tsk salt
2 tsk sirup
300 g sigtemel
0,5 kg mel
100 g kartoffelmel

Fremgangsmåde:

Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem møre. Lad vandet løbe fra, men afkøl og gem vandet til senere. Mos kartoflerne let med en gaffel, de skal ikke moses for fint, men være let klumpede. Rør gæren ud i lidt af dejvæsken, tilsæt resterende væske samt kartoffelmasse, salt, sirup og sigtemel. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og brug gerne en røremaskine og rør ca. 10 minutter. Dejen skal være let fugtig. Dejen hæver ca. ½ time. Sigt et jævnt lag kartoffelmel over, del og form dejen let med hænderne til boller, som lægges på en bageplade, drysset med et jævnt lag kartoffelmel. Bollerne efterhæver i 15-20 minutter og bages herefter ved 200 grader i 15-20 minutter. TIP: Bollerne er fedtfattige og sprøde, og kartoflerne gør bollerne dejligt svampede og lette og derfor er de holdbare i flere dage. Fidusen ved disse boller er kartoffelmelet som gør overfladen sprød og dekorativ.