Kartoffel-omelet med røget makrel

Kartoffel-omelet med røget makrel

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

6 æg
1 dl piskefløde
1 dl vand
1,5 dl purløg, frisk
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g kartofler, kogte
25 g smør
1 makrel, røget
150 g radiser
purløg
rugbrød

Fremgangsmåde:

Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris. Tilsæt purløg, salt og peber. Skær kartoflerne i halve. Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min. Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne. Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.

Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre stykker.

Ved serveringen: Anret makrel og radiser på et fad. Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet fad, der er varmt, og server straks.