Kartoffel-omelet med røget makrel

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Karolines køkkenIngredienser:
• 6 æg
• 1 dl piskefløde
• 1 dl vand
• 1,5 dl purløg, frisk
• 1 tsk groft salt
• friskkværnet peber
• 500 g kartofler, kogte
• 25 g smør
• 1 makrel, røget
• 150 g radiser
• purløg
• rugbrød
Fremgangsmåde:
Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris. Tilsæt purløg, salt og peber. Skær kartoflerne i halve. Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min. Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne. Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.
Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre stykker.
Ved serveringen: Anret makrel og radiser på et fad. Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet fad, der er varmt, og server straks.