Kanellagkage

Kanellagkage

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

175 g sukker
175 g smør
1 æg
175 g mel
2 tsk kanel
2 tsk kakao
Fyld
0,5 l piskefløde
Pynt
50 g chokolade

Fremgangsmåde:

1. Pisk sukker, blødt smør og æg længe og grundigt, til sukkeret er næsten opløst. 2. Sigt mel, kanel og kakao over og rør dejen sammen. 3. Afmærk cirkler på bagepapir (7-10 i alt) med en diameter, der passer til kagefadet, som skal være fladt i bunden. Vend papiret og smør det med et meget tyndt lag smør. Stryg ca. 50 g dej ud på hver cirkel med en paletkniv. Det er nemmest, hvis bagepapiret ligger på et fugtigt viskestykke. 4. Bag bundene ved 150° i ca. 15 min. eller ved 125° i ca. 30 min. Bundene skal lige akkurat begynde at skifte farve. Lad dem køle af på papiret. Bundene er meget skøre. 5. Overtræk evt. en bund med smeltet chokolade til toppen. Det er mest økonomisk at rive chokolade på et stykke bagepapir og derefter drysse det på bunden, der stadig ligger på sit eget bagepapir. Sæt derefter bunden i ovnen ved 100°, til chokoladen er smeltet. Man kan lade chokoladen ligge i dråber, eller man kan smøre den ud med en kniv. Drys knuste, brændte mandler (eller blot lidt smuttede, hakkede mandler) over chokoladen. Lad bunden køle af igen på papiret. 6. Pisk den iskolde fløde stiv. Læg en bund på et fladt serveringsfad og smør et ikke for tykt lag flødeskum på. Gentag med de andre bunde og slut af med den pyntede top (løft den med en bred paletspade eller bunden af en lagkageform, så den ikke går i stykker (et stykke pap kan også bruges). Tips Helt ensartede cirkler får man sådan: Skær bagepapir til i firkanter, der er lidt større end bunden af en passende springform. Sæt den åbnede ring på bordet. Læg den løse bund på et stykke bagepapir og tag fat i kanten af papiret. Sænk bunden ned i den løse ring, så den ligger på bordet. Stram ringen og vend springformen, hvis bund nu er beklædt med et stykke bagepapir. Smør bagepapiret og stryg med paletkniv dejen på bunden. Sæt formen på bordet med bunden opad og løsn igen ringen. Løft papiret med dej over på bagepladen. Kanellagkage skal lægges sammen i sidste øjeblik, men det tager ikke lang tid, hvis fløden er pisket, og toppen er dekoreret i forvejen.