Kammuslingesuppe

Kammuslingesuppe

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

400 g kammuslinger, frost
2,5 spsk smør
4 stk skalotteløg, finthakket
1 stk laurbærblad
2 dl fiskebouillon
0,5 stk citron, saft
4 spsk vermouth
400 g creme fraiche 38%
salt og peber
persille

Fremgangsmåde:

Skalotteløgene svitses i smør uden at tage farve. Laurbærblad, fiskebouillon(*), citronsaft og groftkværnet peber tilsættes. De optøede kammuslinger kommes med i panden og alt dampes ca. 4-5 minutter til muslingene er faste. Muslingerne tages op af suppen med en hulske. Suppen tilsættes vermouth og creme faiche. Koges jævn og smages evt. til med salt og peber. Kammuslingerne fordeles i 6 smurte,flade ovnfaste cocotter/skaller og saucen fordeles over. Inden servering sættes skallerne i ovn ved stærk varme til de er gennemvarme. Serveres med lidt hakket persille på toppen efter gratinering. PS. Retten kan evt. tilberedes og anrettes i cocotter/skaller dagen før og blot gratineres inden servering. Serveres med lun flutes. *) Opskrift på fiskebouillon