Kalveschnitzler med bagte rosenkål og aspargeskartofler i pesto

Kalveschnitzler med bagte rosenkål og aspargeskartofler i pesto

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 kalveschitzel
2 citroner
smør
hvidløg
salt og peber
---------------------
500 g rosenkål, friske
olivenolie
balsamico
salt og peber
-----------------
aspargeskartofler
3 spsk pesto
salt og peber
parmesan

Fremgangsmåde:

Kalveschnitzler er mørt og lækkert kød. Man får dem oftest som panerede wienerschnitzler, men her får de en italiensk tanke med citron og hvidløg. Hvis du absolut ikke gider pille aspargeskartofler, så server bare en god pasta vendt med pesto i stedet for. Men kartoflerne kan altså sagtens koges og pilles i forvejen, så du ikke behøver at stå og fedte med det når gæsterne er kommet.

Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er netop møre, ca. 20 minutter. Pil dem (suk) og stil dem til side.

Rens rosenkålene og halver dem på langs. Kom dem i et smurt ildfast fad og vend dem sammen med lidt olivenolie og balsamico. Drys med salt og peber. Bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller til de er møre når du stikker i dem.

Bank schnitzlerne let med håndroden og smelt lidt smør på en stor pande. Du kan nok ikke have dem alle fire på en gang, så steg dem ad to omgange eller på to pander. Stegetiden kommer meget an på kødets tykkelse, men de skal nok ikke have mere end ca. 6-8 minutter i alt. Pres citronsaft ud over dem og krydr med presset hvidløg, salt og masser af friskkværnet peber. Pak dem godt ind og lad dem hvile mens du sauterer kartoflerne. Kom de pillede kartofler i en sauterpande og vend dem godt rundt over middel varme med pesto, salt og peber. Når kartoflerne er gennemvarme, er retten klar til servering.

Pynt evt. rosenkålene med spåner af parmesan og/ eller hele blade af bredbladet persille. Læg citronbåde ved kødet.