Kalveragout med zucchini

Kalveragout med zucchini

Forberedelses tid:

Antal:

6 portion

Ingredienser:

750 g kalvesmåkød uden ben
2 stilke bladselleri
1 gulerod
500 g kartofler, faste
300 g tomater
300 g zucchini, små
1 tsk rosmarin, frisk
1 løg
2 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
1 1/4 dl hvidvin, tør
ca. 1 1/4 dl bouillon, varm
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Kalvekødet skæres i små terninger. Selleristilkene, gulerod, løg og hvidløg hakkes fint. Kartoflerne skrælles og skæres i små terninger. 2 Olien varmes i en stor gryde. Kødstykkerne lægges portionsvis i den varme olie og steges kraftigt under omrøring. De hakkede grønsager blandes i og steges med i kort tid. Hvidvin og bouillon hældes ved, 1 tsk. rosmarin drysses over og kartoflerne tilsættes. Det hele skal småsnurre under låg. 3 Tomaterne skoldes, flås, udkernes, hakkes groft og blandes i. Der krydres godt med salt og peber og koges i ca. 15 min., til kartoflerne er næsten møre. 4 Zucchinierne vaskes og skæres i ½ cm tykke skiver. De tilsættes retten, der koger færdig i 10 min. En sommerlig ragout, der kan laves i mange variationer med sæsonens grønsager.