Kalveleversaute med peberfrugter og ris

Kalveleversaute med peberfrugter og ris

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g kalvelever
1 stort løg
0,5 rø rød peberfrugt
0,5 grøn peberfrugt
smør
1 tsk paprika
1 tsk oregano
1 dl rødvin
salt og friskkværnet peber
--------------------
2 dl løse ris
purløg
grønne oliven

Fremgangsmåde:

Mange bryder sig ikke så meget om lever; eller tror ikke de gør, fordi de husker mors skamstegte skiver med tyk, brun sovs. Dette her er en helt anden historie, så jeg foreslår, du giver det en chance. Hvis leveren ikke allerede er snittet i strimler, så gør lige det. Tør den godt af i køkkenrulle og fjern eventuelle sener og hinder. Snit løget i halve ringe og peberfrugterne i strimler. Smelt smørret i en sauterpande og brun leveren på alle sider, gerne lidt at gangen, så det ikke "koger". Skru lidt ned for blusset og tilsæt løg og peberfrugter. Tilsæt også paprika og oregano samt salt og peber. Når grøntsagerne er gyldne, kommes der lidt oxebouillon eller rødvin på panden. Lad det koge ind til næsten ingenting. Kog risene ifølge anvisningen på emballagen. Vend de færdige ris med masser af friskklippet purløg. Serveres sammen med leverretten. Det smager godt at servere citronbåde og grønne oliven til.