Kalvekrebinetter med hvide asparges

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
• 350 g hakket kalvekød
• 1 æg
• rasp
• salt og peber
• smør
-----------------------------
• 1 bdt hvide asparges
• persille
• smør, koldt
----------------------------
• brød
Fremgangsmåde:
Hvide asparges skrælles fra under hovedet og hele stilken, da det yderste lag af aspargesen er trevlet og umuligt at tygge. Damp aspargserne kort i letsaltet vand, de skal ikke have mere end ca. 3 minutter. Det afhænger meget af tykkelsen, der må gerne være lidt bid i, bliver de kogt for meget bliver de bløde og uinterressante. Hold dem varme i et viskestykke.
Det hakkede kød formes til aflange krebinetter. Vend dem først i sammenpisket æg, dernæst rasp tilsat salt og peber. Steg dem gyldne og sprøde i smør, ca. 15 minutter i alt. Krebinetterne serveres sammen med de varme asparges, koldt smør og hakket persille.
Server også gerne et godt brød til.