Kalvekarbonader med rødkålssalat og tyttebær

Kalvekarbonader med rødkålssalat og tyttebær

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g hakket kalvekød
1 æg
salt og peber
smør
rasp
0,25 rødkålshoved
4 spsk tyttebærsyltetøj
kartofler
grøntsags bouillon

Fremgangsmåde:

Karbonader af kalvekød er en god, gammel klassiker, som man ikke går fejl af. Og salaten er en af mine personlige vinterfavoritter. Kun to ingredienser og bare så lækker. Brug den i december måned som tilbehør til and eller svinekød eller som et frisk indslag til julefrokosten. den kan lette lidt på de tunge frikadeller og ribbensstegen.

Form det hakkede kød til to store karbonader. Vend dem først i sammenpisket æg og dernæst i rasp blandet med salt og peber.

Gennemsteg dem i smør på en god pande. Det skal have ca. 18 minutter i alt.

Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Kog dem møre i grøntsagsbouillon og server dem til karbonaderne.

Snit rødkålen meget fint og rør den sammen med tyttebærsyltetøj. Har du ikke lige tyttebærsyltetøj på lager, så kan du bruge ribsgele eller æblegele i stedet for. Salaten kan tilsættes lidt snittet æble eller lidt hakkede nødder, hvis du har lyst.