Kalvekød i hvidvin

Kalvekød i hvidvin

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

600 g skært kalvekød
100 g små grønne oliven uden sten
6 salvieblade
1 dl hvidvin, tør
4 spsk olivenolie
30 g smør
1 laurbærblad
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Kalvekødet skæres i store terninger, olivenolien varmes langsomt op på en stor pande, smørret tilsættes og smeltes heri. Salvie- og laurbærbladene dampes let.

2 Der skrues op for varmen. Kalvekøddet lægges portionsvis på panden og brunes kraftigt under omrøring.

3 Der krydres med salt og peber, hvidvinen hældes over kødet, og der steges ved svag varme i ca. 10 min. De vel afdryppede oliven røres i, retten varmes hurtigt igennem, smages til med salt og peber, og serveres straks.

Vinforslag: Kraftig, tør hvidvin, f.eks. en Pigato fra Ligurien.