Kalvekød i hvidvin

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Franco Benussi og Reinhardt Hess og Sabine Sälzer.Ingredienser:
• 600 g skært kalvekød
• 100 g små grønne oliven uden sten
• 6 salvieblade
• 1 dl hvidvin, tør
• 4 spsk olivenolie
• 30 g smør
• 1 laurbærblad
• salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
1 Kalvekødet skæres i store terninger, olivenolien varmes langsomt op på en stor pande, smørret tilsættes og smeltes heri. Salvie- og laurbærbladene dampes let.
2 Der skrues op for varmen. Kalvekøddet lægges portionsvis på panden og brunes kraftigt under omrøring.
3 Der krydres med salt og peber, hvidvinen hældes over kødet, og der steges ved svag varme i ca. 10 min. De vel afdryppede oliven røres i, retten varmes hurtigt igennem, smages til med salt og peber, og serveres straks.
Vinforslag: Kraftig, tør hvidvin, f.eks. en Pigato fra Ligurien.