Kalveculotte med kartoffelsalat og forårsgrøntsager

Kalveculotte med kartoffelsalat og forårsgrøntsager

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

1 kg kalveculotte, afpudset
Kartoffelsalat
2 kg aspargeskartofler
150 g mayonaise
1 bg, lille creme fraiche 18%
4 fed hvidløg
2 håndfulde krydderurter, blandede
salt og peber
citron
dijonsennep
Tilbehør
forårsløg
ærter
gulerødder med top

Fremgangsmåde:

Skær culotterne fri for alle hinder på kødsiden og rids fedtlaget på oversiden. Gnid med salt over det hele. Brun culotterne hver for sig i lidt olie på panden. Sæt dem på en ovnrist med en bradepande under og steg dem i ovnen i ca. 40 min. Hvis man bruger stegetermometer skal centrumstemperaturen for kalvekødet være 65-68 grader for let-rosa til gennemstegt. Kalvekød skal ikke være for rødt. Tag stegen ud og lad den hvile utildækket i 20 min. inden udskæring. Husk at skære på tværs af kødfibrene (se på kødsiden). Culotten skal drejes efterhånden. Kartoffelsalat: kog kartoflerne og lad dem afkøle, vend derefter med de andre indgredienser til kartoffelsalaten. Det forårsagtige tilbehør skal kun være letkogt.