Kalkun med hvidløgssauce og fettuccine

Kalkun med hvidløgssauce og fettuccine

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g kalkun schnitzel
2 stk gulerødder
2 stk porrer
6 fed hvidløg
150 g smøreost, hvidløg
2 spsk italiensk krydderi
salt og peber
0,5 l piskefløde
10 spsk jomfru olivenolie
500 g fettuccine,båndpasta

Fremgangsmåde:

Skær kalkun kødet i små "bøffer" og læg dem på en tallerken, drys dem med det mexicanske krydderi og de 6 fed, rensede (fjern den grønne spire i midten) og (groft) hakkede hvidløg og lad det hvile koldt mens gulerødderne renses og rives (på det groveste) og porrerne skæres i tynde ringe.

Svits gulerødder og porrer i lidt af olien til de tager lidt farve - uden at branke - tilsæt fløden langsomt og under omrøring. Kog fløden op et par gange under omrøring og tilsæt hvidløgsosten til sidst - smag til med salt og peber. Hold saucen varm - uden at koge. Steg nu kalkun "bøfferne" i resten af olien - samtidig med at pastaen koges - når bøfferne er færdige, lægges de på et serveringsfad med høj kant og holdes varme mens panden "koges af" med saucen som efterfølgende overhældes bøfferne. Det hele serveres, pyntet med frisk basilikum blade drysset over og med et par skiver lun italiensk olivenbrød til.

Vinen skal være en "ung" italiensk rødvin, gerne en Bardolino Classico, som serveres let afkølet. Bon apettito Peter