Kæmperejer med ristoppe og Sur-Sød sauce

Kæmperejer med ristoppe og Sur-Sød sauce

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

12 stk Kinerejer eller Black Tiger med "haleror"
1 dl Ris
1,25 dl Vand
salt
1 stk peber
2 dl bouillon
4 spsk tomat concasse
1 spsk Vineddike
1 spsk soya
1 tsk sukker
1 tsk citron, saft
1 ingefær
1 chili, frisk
0,5 fl. hvidvin
citron, skal
2 stk porre

Fremgangsmåde:

1. Kog Risene, når der mangler et par minutter af trækketiden, tilsættes den friske peber, skåret i fin tern. Kokotter smøres lidt og risblandingen fyldes i - trykkes lidt fast, smøres igen for at modvirke at toppen bliver tør, hvis den skal stå lidt tid i ovnen - evt. kan film anvendes. 2. Alle ingredienserne, boullion/tomat/vineddike/soya/honning/citrussaft/citrusskal/ingefær/chili/hvidvin, til saucen koges sammen. OBS alle mål er ca. mål - smag til efter lyst - kan evt. jævnes med lidt maizena. 3. De rå rejer ristes i olie tilsat hakket hvidløg. Hold rejerne varme. 4. Porrene skæres i julienne og vendes hurtigt på panden efter rejerne. 5. Anretning: Ristoppene vendes ud på varme tallerkener. Saucen garneres rundt om toppen. Rejerne placeres efter behag og de fint strimlede porre pynter retten af.