Julestang med honning og nøddefyld

Julestang med honning og nøddefyld

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

100 g smør
2,5 dl mælk
35 g gær
75 g sukker
1 knsp salt
1 æg
400 g hvedemel
FYLD
100 g smør
1 dl honning
75 g hasselnødder
1 citron, skal

Fremgangsmåde:

Smør/mælk lunes og røres med gæren. Sukker, salt, og æg røres i før hvedemel. Æltes godt. Dejen skal være blank og blød. Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.

Smør og honning smeltes. Hakkede nødder og citronskal kommes i. Stilles koldt. Dejen deles i 2 stk og slåes. Rulles ud og fyldet smøres ud. Rulles sammen og puttes i smurte 1½ liters forme. Enderne bøjes sammen og der klippes hak i dejen.

Efterhæver 30 minutter og pensles derefter med æg og drysses med sukker og hakkede mandler. Bages ca. 30 minutter nederst i ovenen på 200 grader.

Køler lidt inden de vendes ud på risten.