Julesalat i sødmandelmælk

Julesalat i sødmandelmælk

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

8 julesalat
20 g smør
20 spsk fløde 13%
50 g mandler, smuttede
2 spsk olie, naturel
1 tsk melis, stødt
saften at 1/2 citron
salt

Fremgangsmåde:

Skær det nederste af salathovederne og ligeledes 2 cm af spidsen af bladene med en spids kniv. Vask dem i koldt vand og lad dem dryppe af i et dørslag. Læg dem tæt sammen i en gryde sammen med olie, sukker, citronsaft og en tsk. salt. Dæk dem med koldt vand. Læg låg på og lad dem koge for jævn varme i omkring 30 min. Mærk om de er møre ved at stikke en spids kniv i den nederste del; den skal ikke møde nogen modstand. Mens de koger, bringes fløden med mandlerne langsomt i kog. Lad den koge i 5-10 min. for svag varme. Tilsæt en smule salt og blend mandler og fløde i foodprocessoren. Hæld denne puré i en finmasket sigte over en skål og pres den med en ske gennem sigten, så at mest muligt kommer med. Smag til med salt og hold det varmt. Lad julesalaterne dryppe af på en rist eller i et dørslag. Varm ovnen op til 200 C. Smørret brunes i en pande, julesalaten lægges i panden og svitses gylden på alle sider. Læg dem i et ovnfast gratinfad og hæld mandelcrémen over. Sæt fadet i ovnen, til crémen tykner, omkring 15 min.