jordnøddesovs

jordnøddesovs

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 fed hvidløg, presset
1 skalotteløg
1 spsk galangarod, revet
1 spsk citrongræs
1 rød chili
2 korianderrødder
1 spsk jordnøddeolie
1 dl jordnøddesmør
1 tsk sukker
4 knuste sorte peberkorn
0,5 spsk citronsaft
0,5 spsk vegetarisk fiskesovs
1,25 dl kokosmælk
0,5 dl vand

Fremgangsmåde:

• Pres, hak og riv de seks første ingredienser. Varm olien op i en wok og svits blandingen, indtil den er let gylden.

• Kom jordnøddesmørret i sammen med sukker, knust peber, citronsaft og vegetarisk fiskesovs. Hæld så meget kokosmælk ved, at jordnøddesmørret bliver blødt. Tilsæt kokosmælk og/eller vand, indtil konsistensen er som en tyk sovs.

• Jordnøddesovsen kan holde sig nogle dage i køleskabet.