jordnøddesovs

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Kirsten Skaarup og Richard GilmoreIngredienser:
• 2 fed hvidløg, presset
• 1 skalotteløg
• 1 spsk galangarod, revet
• 1 spsk citrongræs
• 1 rød chili
• 2 korianderrødder
• 1 spsk jordnøddeolie
• 1 dl jordnøddesmør
• 1 tsk sukker
• 4 knuste sorte peberkorn
• 0,5 spsk citronsaft
• 0,5 spsk vegetarisk fiskesovs
• 1,25 dl kokosmælk
• 0,5 dl vand
Fremgangsmåde:
• Pres, hak og riv de seks første ingredienser. Varm olien op i en wok og svits blandingen, indtil den er let gylden.
• Kom jordnøddesmørret i sammen med sukker, knust peber, citronsaft og vegetarisk fiskesovs. Hæld så meget kokosmælk ved, at jordnøddesmørret bliver blødt. Tilsæt kokosmælk og/eller vand, indtil konsistensen er som en tyk sovs.
• Jordnøddesovsen kan holde sig nogle dage i køleskabet.