Japansk svine-sauté med ingefær

Japansk svine-sauté med ingefær

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g skinke, strimler
2 spsk olie
Marinade
1 spsk ingefær
1 dl sojasauce
2 spsk farin
2 spsk sherry, tør
1 ds bambusskud
stilke blegselleri
1 squash
2 porrer
salt og peber
Tilbehør
løse ris

Fremgangsmåde:

1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Riv ingefær og rør marinaden sammen. Rens de friske grøntsager og snit dem fint. Skær bambusskuddene i strimler. Varm olien i en stegegryde eller wok. Brun kødstrimlerne ad to gange ved kraftig varme.

2. Lad kødet danne skorpe, før det vendes. Kødet steges 1-1,5 minut. Tag kødet op. Svits porrer og selleri ved god varme i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Læg squash og bambussk ud i gryden og svits 1 minut mere. Læg kødet i gryden og hæld marinaden over. Lad retten koge nogle få minutter under låg. Smag retten til.