Japansk Salat.

Japansk Salat.

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1000 g kartofler, faste
180 g Olivenolie
100 g Cháteau Yquem
60 g Vineddike
20 g Krydderurter
2 g Peber
3 l muslinger
1 l Suppe
Trøfler kogt i Champagne
Selleri
Salt

Fremgangsmåde:

Den saakaldte “japanske Salat”, som Alexandre Dumas fils omtaler i “Francillon”, er ganske enkelt en Salat af Muslinger og Kartofler garneret med Trøfler og smagt til med Olie og Eddike. Her er Opskriften: Kartoflerne skrælles og koges i Suppen. Lad dem rende af. Tør dem og skær dem i Skiver, mens de endnu er varme. Strø Salt og Peber paa og hæld saa Eddiken og Vinen fra Chateau Yquem over. Muslingerne vaskes, renses og sættes over Ilden i en Kasserolle med en Anelse saltet Vand og Sellerien. Lad dem aabne sig, tag dem ud af Skallerne og kom dem sammen med Kartoflerne, Olien og Krydderurterne. Bland det hele godt, men forsigtigt, dæk det til med Troffelskiver og lad det blive køligt uden at sætte det paa Is. For at give Salaten et japansk Udsende kan man strø Blade af dcii gule Chrysanthemum, skoldet i kogende saltet Vand tilsat en Smule Eddike, over Salaten. Bladene tørres i et Linned og røres først ud i Salaten i sidste øjeblik.