Jamaica-gryde

Jamaica-gryde

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g skinke, strimler
3 banan
1 squash
1 løg
1 peberfrugt
1 ds, lille ananas med lage
2 spsk olie
salt og peber
0,75 tsk paprika, stærk
chilipeber
2,5 spsk kokosmel
Tilbehør
ris
lime

Fremgangsmåde:

1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær squash og bananer i 1 cm tykke skiver, peberfrugt og løg i passende terninger. Varm 1 spsk olie ved kraftig varme i en wok eller en dyb pande. Steg kødet ad to gange. Lad kødet danne skorpe før kødet vendes. Tag det op på en tallerken. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Bland kødet i sammen med ananas og lage. Tilsæt salt og krydderier og lad retten stå tildækket et par minutter. Rist imens bananskiverne i 1 spsk olie, vend dem i retten og pynt med kokosmel og limebåde.