Italiensk kyllingesalat

Italiensk kyllingesalat

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

500 g kogt kyllingekød
2 spsk lyse rosiner
1 spsk sukat, hakket
2 spsk citronsaft, friskpresset
0,5 tsk salt
0,25 tsk peber
6 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 spsk balsamico
1 spsk rødvinseddike
salat
rucola salat
brød
pinjekerner

Fremgangsmåde:

Bland dressingen, olivenolie, balsamico, rødvinseddike, citronsaft, salt og peber i en skål. Hæld en anelse af dressingen fra (til salaten). Kyllingen rives i trevler som lillefingre og vendes i olivenolie-balsamicodressingen. Pynt derefter med enten hakket sukat eller hel sukat skåret i papirstynde skiver, lyse rosiner trukket et par døgn i tør hvid vermouth eller hvidvin. Rucolasalaten vendes hurtigt i det sidste dressing. Lidt ristede pinjekerner kan drysses over det hele, og sprødt brød serveres til. *De lyse rosiner bliver bedst hvis de har trukket et par døgn i tør hvid vermouth eller hvidvin