Islagkage med marengs

Islagkage med marengs

Forberedelses tid:

Antal:

7

Ingredienser:

3,5 dl piskefløde
4 æggeblommer
1 vanilie, stang
1 brev safran, pulver
4 æggehvider
175 g sukker
sukkerblanding
50 g florsukker
50 g sukker
pynt
1,5 dl piskefløde
    pistacienødder

Fremgangsmåde:

1. Udblød safranen i en lille kop i 1 spsk kogende vand i 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen. 2. Kom æggeblommer, vaniljekorn, safranopløsning og 50 g af sukkeret i en metalskål eller en tynd metalgryde. Hæld ca. 5 cm vand i bunden af en større gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Læg et stykke sammenfoldet køkkenrulle midt i gryden og anbring skålen med æg og sukker herpå. Pisk med håndmikser, til massen bliver hvid, luftig og stabil. Mærk med en lillefinger: massen skal blive god t håndvarm. Sæt derefter skålen over i en balje med koldt vand og pisk videre, til massen er kølet af. 3. Vask omhyggeligt piskerisene af og tør dem. Pisk de fire æggehvider stive, og lad resten af det ublandede sukker (125 g) risle langsomt i under piskningen. Massen skal blive blank og stiv. Tag godt en fjerdedel af marengsmassen fra til isen og sigt derefter det blandede sukker over resten af marengsen. Fold det forsigtigt i. 4. Pisk til sidst fløden helt stiv, men ikke grynet. Fold flødeskummet i den afkølede æggeblommemasse og fold derefter den reserverede fjerdedel af marengsmassen i. Hæld massen i en lille springform på 1 liter, dæk med film og stil den i fryseren. Indstil gerne fryseren på indfrysning. Det tager ca. 3-4 timer, før isen er helt fast. 5. Form resten af marengsmassen med to ikke for store spiseskeer (fra ske til ske) og skub dem ned på bagepapir på en plade. De skal være ægformede. Bag dem ved 100° med en gaffel i ovndøren i godt en time - eller længere - til de slipper papiret, men stadig er seje i midten. 6. Knus et par stykker på serveringsfadet, anbring isen ovenpå og sæt hele marengs i kanten. Fyld hullerne ud med stiftpisket flødeskum i sprøjtepose med takket tylle og sprøjt til sidst en muslingekant foroven. Drys evt. med smuttede, hakkede pistacienødder. Pureret moden mangofrugt smagt til med sukker og limesaft smager godt til. Safran klæder vanilje, og isen er ikke så fed på grund af æggehviderne, som også gør, at isen næsten kan skæres med det samme. Isen kan fryses på serveringsfadet med en omvendt balje eller skål over sig i en uges tid uden at tage skade. Enhver anden is kan tilberedes på samme måde. Her er marengs- og isopskrift blandet sammen, men hvis man har færdig is, bruger man bare grundopskriften på marengs.