Indisk blomkålscurry med chili og mangochutney

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
Fremgangsmåde:
Indien har meget at byde på rent gastronomisk. Her kommer en enkel vegetarisk ret, som det står dig frit for at variere med de grøntsager, der nu en gang forefindes i køleskabet. Der kan også tilsættes kogte kikærter eller røde kidneybønner. Del blomkålshovedet i mindre buketter. Skræl kartoflen og snit den i 1X 1 cm tern. Snit rødløget i smalle både på langs. Snit guleroden i tern. Opvarm lidt olie i en tykbundet gryde og svits karryen og den finthakkede grønne chili. Tilsæt gulerod, løg og kartofler og steg det under jævnlig omrøring ved middel varme i nogle minutter. Efter ca. 10 minutter tilsættes blomkålen, som også vendes godt rundt og steger med nogle minutter. Kom yoghurten i gryden og lad retten simre ved lav varme til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Retten drysses evt. med sesamfrø og serveres med mangochutney og kogte basmati-ris.