Indbagt perlehønebryst med urter og bacon

Indbagt perlehønebryst med urter og bacon

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 perlehønebryster
1 gulerod
0,5 selleri
1 kvist timian
100 g bacon
1 æg

Fremgangsmåde:

Start med at tænde for ovnen på 225°. Befri baconstykket for sværen og skær det i små tern. Skyl grøntsagerne og skær gulerod og porre i ½ cm tykke skiver og fennikel og selleri i tilsvarende stykker. Damp så bacon og grøntsager i 1 dl. vand i ca. 5 min. (grøntsagerne må endelig ikke blive bløde) og hæld det hele op i et ildfast fad til afkøling.

Når grøntsagerne er kølet af, krydres perlehønebrysterne med salt og peber og timian og lægges ovenpå. Fadet dækkes nu med den tyndt udrullede butterdej, som smøres med det sammenpiskede æg. Sæt fadet i ovnen ved 225° og bag retten ca. 40 min.

Tilbehør: Prøv at blande løse ris med nogle af de sorte canadiske vildris. Det ser flot ud og giver en god smag. Men i øvrigt er frisk pasta også meget lækkert til... God fornøjelse...