Indbagt laks med spinat

Indbagt laks med spinat

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 skiver laks, røget
4 pl butterdej, frost
200 g spinat, frost, hel
1 æg
4 spsk sesamfrø
smør
salt og peber
------------------------
salat

Fremgangsmåde:

Her er er en nem lille ret til julefrokosten. De kan godt bages i forvejen og blot lunes. Server evt. pakkerne med lidt salat og en kold sauce af creme fraiche 18% rørt med friskklippet dild og lidt citronsaft og Dijonsennep. Rul den optøede butterdej ud på et meldrysset bord. Sauter den optøede spinat i lidt smør på panden til den er mør og tør. Krydr med salt og rigelig friskkværnet peber. Lad den køle af. Læg en sammenfoldet skive laks på den ene halvdel af hvert dejstykke. Top op med spinat. Pensl kanterne med sammenpisket æg og fold dejstykkerne dobbelt om fyldet. Snit dem ud til halvmåneformer. Pres kanten godt sammen.Pensl overfladen med æg og drys med sesamfrø. Bag pakkerne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Serveres lune.