Hvidvinssauce

Hvidvinssauce

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

30 g smør
3 skalotteløg
0,5 dl noilly prat
1 dl hvidvin, tør
0,5 l fiskefond
2 dl piskefløde
2 spsk flødeskum
salt

Fremgangsmåde:

Denne hvidvinssauce er simpelthen saucen til skaldyr. Den harmonerer ideelt med disse havdyrs fine smag. Krydringen er den fremragende vermouth Noilly Prat, hvidvin, fløde og et par saltkorn. Basis for saucen er den uundværlige fiskefond. 1 Hæld Noilly Prat over skalotteløgene. Smelt først smørret i en gryde. Lad de pillede, finthakkede skalotteløg svitse lyse Ca. 5 minutter under omrøring. Hæld al vermouthen i på én gang under omrøring og bland godt. 2 Tilsæt hvidvinen. Men først efter at væden i blandingen er kogt så meget ind, at løgene stadig er godt fugtige. Det foregår ved jævn varme og varer Ca. 10 minutter. Under indkogning bør man for en sikkerheds skyld røre rundt af og til. 3 Tilsæt fiskefonden. Rør godt rundt og lad mængden koge ind til en tredjedel ved jævn varme. Takket være de to indkogninger blander smagsstofferne fra smør, løg, vermouth, hvidvin og fond sig ekstra godt med hinanden. 4 Rør fløden i. Den giver saucen en let og luftig konsistens. I denne fase skal saucen simre sagte i yderligere 5 minutter ved svag varme. Det giver den endnu bedre smag og konsistens. 5 Si saucen. Læg et stykke cellstof eller lignende i en spidssigte. Hold sigten over en gryde og hæld saucen i lidt ad gangen. Tryk hver gang let efter med opøserskeen. Til sidst vendes de 2 spsk. flødeskum varsomt i, og saucen smages meget forsigtigt til.