Hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

17,5 fed hvidløg
2,5 dl persille
1,5 stk rød peberfrugt
1 spsk mel
2 ds hakkede tomater med hvidløg og basilikum
1,5 porrer
0,75 l hønsebouillon
1 dl hvidvin
salt og peber
1 sandwichbrød
olie
    cayenne peber

Fremgangsmåde:

Hvidløgene hakkes fint og svitses i olie i bunden af en stor gryde. Tilsæt den hakkede persille og de hakkede røde pebere og svits lidt videre. Drys melet over og tøm dåserne med hakkede tomater i gryden. Tilsæt de fintsnittede porrer og hæld hønsebouillon - eller vand og terning - ved. Rør rundt og lad det snurre i 20-25 min. Tilsæt derefter hvidvinen. Smag derefter til med salt, peber og evt. lidt cayennepeber. Skær imens skorperne fra ca. 1/2 sandwichbrød. Skær derefter skiverne i tern og rist dem - evt. i hvidløgsolie - på panden. Server suppen med yderligere hakket persille drysset over og med de lune brødcroutonner til. Billig, sund og let at lave. Et godt råd er at lave større portion end anført, for den forsvinder alt for hurtigt. Smager kun bedre på 2.dagen, men husk at lave friske brødcroutonner. Den store hvidløgsmængde lyder skræmmende, men er slet ikke slem fordi det kombineres med den megen persille.