Hvidløgsrejer på salat

Hvidløgsrejer på salat

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

700 g rejer med skal
60 g smør
2,5 fed hvidløg
1 rød chili
salt og friskkværnet peber
------------------------------------
feldsalat
rucola salat
0,5 agurk
----------------------
brød

Fremgangsmåde:

Superhurtig forret med italienske aner. Det er vigtigt at retten serveres aldeles omgående, så det smeltede hvidløgssmør ikke når at koagulere, så er det ikke særlig kønt. Brug humpler af godt brød, fx Filone, til at søbe smørret op med. Skyl, tør og anret salaten på fire små tallerkner. Agurken deles på langs og kernerne fjernes med en teske. Snit den i små tern og fordel den på salaten.Smelt smørret på en god pande og steg de helt optøede og aftørrede rejer ved relativt høj varme. Og evt. ikke dem alle sammen på en gang. Pas på, smørret ikke branker! Når de har taget farve, tilsættes de pressede hvidløgsfed (samt evt. finthakket chili hvis du ønsker det) samt salt og peber. Hvidløget skal bare lige ned og vende, det må endelig ikke blive mørkt, så smager det bittert. Drys rejerne med salt og peber og fordel dem på tallerknerne. Hæld det smeltede hvidløgssmør over både salat og rejer og server straks. Byd brød til at søbe smørret op med, samt evt. citronbåde.