Hvidkålssuppe fra bjergene

Forberedelses tid:
Antal:
1Forfatter:
Helle og Alfredo TesioIngredienser:
• 1 hvidkålshoved
• 1 stort løg
• 3 spsk olivenolie
• 6 ciabatta brød, skiver
• 180 g fontina ost
• 1,25 l suppe
• salt
Fremgangsmåde:
Snit løg og hvidkål fint. Svits det i en gryde under omrøring i olivenolien i Ca. 5 minutter. Skru ned for varmen, tilsæt salt og lad kålen stå under låg, tilsæt evt. lidt vand ind imellem så kålen ikke brænder på. Lad kålen stå over ilden i Ca. 3 kvarter. Rist brødet, og læg 3 stykker i et ildfast fad. Dæk med halvdelen af kålen og dernæst med halvdelen af osten skåret fint. Læg resten af brødet på, dæk med resten af kålen og osten, Hæld den kogende suppe over og gratiner retten i ovnen i 10 minutter ved 250 grader.