Hvidkålsfad

Hvidkålsfad

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

1000 g kogt hakket hvidkål
150 g letrøget skinketern
1 rød peberfrugt
50 g hakkede jordnødder
1 tsk paprika
Salt og peber
40 g olie
1 rødløg
1 fed hvidløg, presset
500 g hakket oksekød, magert
1 ds hakkede tomater
basilikum
140 g tomatpurè
100 g gratineringsost
    oregano

Fremgangsmåde:

Tø kålen op og svits skinke, peberfrugt og jordnødder. Krydr med paprika, salt og peber og rør blandingen i hvidkålen. Svits dernæst rødløg, hvidløg og kød i olie og rør rundt, så det smulrer. Tilsæt tomater og purè og smag til med salt og peber. Lad det simre ca. 5 min. Læg halvdelen af hvidkålen i bunden af et smurt ovnfast fad. Fordel kødet ovenpå og dæk med resten af kålen. Drys ost på og sæt fadet i ovnen ved 200º ca. 30 min., til osten er smeltet og overfladen gylden. Serveringsforslag: Hvidkålsfad med flûtes og rødbeder.