Hvid smørsauce

Hvid smørsauce

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 skalotteløg
10 g smør
4 cl hvidvin
1 stænk balsamico
1 stænk Noilly Prat
2,5 dl fiskefond
150 g smør, koldt
salt

Fremgangsmåde:

En sauce med en meget fin konsistens og pragtfuld smag. Den harmonerer fremragende med perfekt kogte skaldyr, overdøver ikke deres fine smag, men understreger den tværtimod. De hakkede løg må aldrig tage den mindste smule farve. Det vil påvirke saucens smag uheldigt. Når hvidvinen er hældt ved, tilsættes den stærkt aromatiske Aceto balsamico. Blot nogle få dråber af denne vellagrede eddike af kraftig koncentrerede druesaft giver en helt speciel smag. Kan man godt lide en anelse vermouth, tilsættes et stænk Noilly Prat. Når fiskefonden er hældt ved og væden kogt ind til en fjerdedel, sies saucen omhyggeligt. Det superfriske smør er uundværligt, for det er det, der gør saucen til en kulinarisk oplevelse. 1 Hæld hvidvinen på det finthakkede skalotteløg, som svitses i smørret under omrøring og ved svag varme uden at tage farve. Derefter tilsættes et stænk Aceto Balsamico og et stænk Noilly Prat. Kog ind, til løgstykkerne ikke en gang er fugtige mere. 2 Rør smørret i. Inden fiskefonden tilsættes, koges den ind til en fjerdedel og sies. Varm den op i gryden og tilsæt de iskolde smørstykker lidt efter lidt. Bevæg gryden forsigtigt, så smørret bliver godt fordelt. 3 Pisk igennem med en stavblender. Når alt smørret er i saucen, piskes den luftig. Smag forsigtigt til med et par dråber Aceto Balsamico og ganske lidt salt. Den fine sauce har så megen smag i sig selv, at yderligere krydring let kan skade. Servér straks.