Hverdagsbolognese

Hverdagsbolognese

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

1 stort løg
2 gulerødder
2,5 bladselleri
1 dl olivenolie
400 g hakket oksekød
1 dl hvidvin
3 ds flåede tomater
basilikum, blade

Fremgangsmåde:

Som vi laver den, i en stor portion som vi fryser halvdelen af. Løg og gulerødder skrælles, og hakkes fint i køkkenmaskinen med bladsellerien. Grøntsagerne svitses i olivenolien, kødet tilsættes, og der røres godt. Når kødet har taget farve, efter Ca. 10 minutter, tilsættes vinen, der koger op. Tomaterne blendes og tilsættes og sovsen bringes i kog. Når den er i kog, skrues der ned for varmen, der smages til med salt peber og basilikum og sovsen småkoger i 1¼ time. Serveres på friskkogt pasta - kan også bruges til lasagne.