Hvedeskorper

Hvedeskorper

Forberedelses tid:

Antal:

30

Ingredienser:

50 g gær
2 dl mælk
1 tsk salt
2 spsk sukker
5 kardemomme kapsler
500 g mel
1 tsk hjortetakssalt
150 g smør

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren helt ud i mælken og tilsæt salt, sukker og kardemomme. Rør ca. det halve af melet i og slå det bløde smør i dejen. Slå dejen længe, til den bliver elastisk. Dæk skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. 2. Sigt hjortetakssalt og lidt mel over dejen og ælt den sammen med mere mel, til den bliver blød og smidig, men ikke for fast. Kom lidt mel på bord og hænder og del dejen i tre pølser, som hver skæres i 6 stykker. Tril stykkerne til boller og tril dem aflange med mel på bord og hænder. Lad dem hæve til dobbelt størrelse (30-45 min.) 3. Bag dem ved 225° i 10 min. Tag dem ud og lad dem køle af. Flæk dem og bag dem igen ved 225° i 5-7 min., til de er gyldne. Tag dem ud og lad ovnen køle af til 100°. Tør skorperne ved 100° i 30-60 min. med ovndøren på klem. Tips Skorperne holder sig friske i lufttæt dåse i 2-3 uger.