Husarsteg

Husarsteg

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1,25 kg nakkefilet
250 g champignon
2 løg
2 spsk smør
rasp
salt og peber
timian
1 spsk mel
2 dl bouillon
Tilbehør
bagekartoffel
skysovs
broccoli, dampet

Fremgangsmåde:

1. Kødet skæres i skiver, men ikke helt igennem. Champignon i skiver og løg i tern svitses i smør på panden. Tilsæt lidt rasp og smag til med salt, peber og timian. Fyldet fordeles mellem kødskiverne, som holdes sammen med kødpinde eller snøres med garn.

2. Stegen lægges i et ovnfast fad. Melet drysses jævnt henover kødet, og bouillonen hældes i bunden af fadet. Stil fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i 1½-2 timer, til den er gennemstegt. Lad stegen hvile ca. 20 minutter dækket med stanniol. Husarstegen skæres i skiver ved servering.