Hummer og Laksemousse med Abrikos-Hindbærsovs

Hummer og Laksemousse med Abrikos-Hindbærsovs

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

4 blade Husblas
0,25 kop Hvidvin
0,75 kop Hønsebouillon
0,25 kop Mayonaise
0,5 tsk Salt
0,5 tsk paprika
0,5 tsk Hvid Peber
2 tsk Citron, skal
325 g laks, kogt
0,75 kop Fløde
30 g saltkiks
150 g Hummerkød, kogt
345 g abrikoser, udstenede
450 g Hindbær
0,5 kop Æblejuice
2 spsk Citronsaft
0,25 kop Sukker

Fremgangsmåde:

Opløs Husblasen i Hvidvinen. Tilsæt bouillonen og bring i kog, afkøl til stuetemperatur. Bland mayonaise, salt, paprika, peber og citronskal. Vend 2/3 af bouillonen i. Rør laks, fløde og kiks i. Bland Hummer og resterende bouillon i en anden skål. Hæld halvdelen af lakseblandingen i 6 stk.skåle. Spred hummerblandingen ovenpå lakseblandingen. Hæld den resterende lakseblanding ovenpå og stil skålene på køl min. 5 timer helst natten over. Sovs: Purer abrikoser og hindbær. Pres pureen gennem en si (for at fjerne stenene) ned i en kasserolle. Bland æblejuice, citronsaft og sukker i, småkog indtil sovsen er jævnet. Slå laksemoussen ud på et aflangt fad, og hæld noget af sovsen over. Pynt moussen med Hummerkloerne, abrikosstykker og hindbær. Serveres med flutes.