Hot rejesuppe fra Thailand

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
• 100 g rejer, store
• 0,5 bk champignon i skiver
• 6 dl grøntsags bouillon
• 1 rød chili
• 1,5 cm finthakket, frisk ingefær
• 1 spsk fiskesauce
• 1 knsp sukker
• peber
----------------
• porretop
• koriander, frisk
• lime, saft
Fremgangsmåde:
Den finthakkede og udkernede chili sauteres hurtigt i lidt olie sammen med ingefær og hvidløg. Tilsæt champignonerne og lad dem stege gyldne. Hæld bouillonen over og lad det koge lidt. Smag suppen til med fiskesauce, limesaft, sukker og peber. Tilsidst tilsættes rejerne, de skal blot lige varmes igennem. Drys den færdige suppe med frisk koriander og lidt finthakket porretop eller forårsløg. Suppen er hot, så server evt. en skål med sprøde agurkebjælker til at gnave til.