Hindbærsalat med ostespecier

Hindbærsalat med ostespecier

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

ostespecier
150 g hvedemel
0,25 tsk fint salt
0,5 tsk groftkværnet peber
100 g smør, koldt
100 g ost, revet
dressing
1 spsk hindbærvineddike
1 spsk sukker
0,25 tsk fint salt
2 spsk vindruekerneolie
2 spsk vand
hindbærsalat
1,25 l feldsalat
200 g hindbær
100 g ost 45+
0,5 tsk groftkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bagetid: Ca. 10 min. ved 200°. Specie er oprindeligt en betegnelse for en dansk mønt fra 1700-tallet. Senere er udtrykket også brugt om små, flade kager, der i form minder om mønter. Ostespecier: Bland mel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en "pølse" (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter "pølsen" i ca. 1/2 cm tykke skiver (ca. 45 stk.). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen. Dressing: Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til. Hindbærsalat: Anret på 1-2 fade en bund af feldsalat. Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af ostespecierne. Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af. Tips: Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en "pølse" og indpakket i alufolie, i 1-2 døgn. De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn.