Henriks Vintergryde

Henriks Vintergryde

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 stk løg
500 g hakket oksekød
2 stk gulerødder
2 stk forårsløg
3 fed hvidløg
1 ds flåede tomater
1 ds bønner i chilisovs
1 ds, lille majs
olie
chili
salt
peber

Fremgangsmåde:

Olie kommes i en gryde, og de hakkede løg svitses til de er "blanke". Kødet kommes i gryden, og brunes. Gulerødderne skæres i tern, springløgene skæres i ringe, og hvidløgene hakkes fint. Gulerødderne, springløg, hvidløg, flåede tomater, bønner og majs kommes i gryden. Bland det godt sammen, og skru ned for gryden. Chili, salt og peber tilsættes efter smag. Herefter skal gryden småkoge ved svag varme i ca. 30-40 minutter. Til sidst jævnes "Vintergryden" med en meljævning (lidt mel og vand rystet sammen). Serveres med flutes.