Hakkebøffer med sennepskartofler og agurkesalsa

Hakkebøffer med sennepskartofler og agurkesalsa

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

400 g hakket oksekød
smør
salt og peber
timian
--------------------
1 bk kartofler, nye
2 spsk grov sennep
1 hakket forårsløg
smør
hvidvins eddike
salt og peber
----------------
1 agurk
2 spsk hvidvins eddike
sukker
salt og peber
dild, hakket

Fremgangsmåde:

En god hakkebøf går man aldrig galt i byen med. Men køb kødet et sted, hvor du er nogenlunde sikker på kvaliteten. I nogle af de mest spartanske discountkæder kan man kun få vacuumpakket kød af en absolut tvivlsom kvalitet, det smager ikke godt som bøffer. Og så findes der jo altså stadig rigtige slagtere! Skrub kartoflerne og halver dem. Sæt dem over at koge i saltet vand. Form kødet til bøffer og steg dem i smør på en god pande. De skal have ca. 15 minutter i alt, alt efter størrelse. Drys med salt, peber og timian. Når kartoflerne er næsten møre, hældes vandet fra. Kom dem tilbage i gryden sammen med en god smørklat, sennep, salt og peber og ca. 2 spsk hvidvinseddike (samt måske forårsløg). Vend det hele godt sammen og varm det igennem. Snit agurken i meget små tern og vend det sammen med de øvrige ingredienser. Serveres til bøfferne og de varme sennepskartofler.