Hønsekødssuppe med tortillas

Hønsekødssuppe med tortillas

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1 l hønsekødssuppe
1 chili, pasilla
2 spsk olie
4 majstortillas
0,5 finthakket løg
185 g kogt, fintstrimlet hønsekød (nærmest lavet til plu
2 spsk limesaft, frisk
salt og peber

Fremgangsmåde:

1½ dl. hønsekødssuppe bringes i kog. Chilien lægges i en skål og dækkes med kogende suppe, hvorefter den trækker i 30 min. Så tages chilien op af suppen, befries for stilk og kerner; hakkes i ganske små stykker og sættes til side. Suppen, der har været brugt til chilien, hældes sammen med den øvrige suppe. Nu varmes olien i en tykbundet stegepande, og tortillastrimlerne steges gyldne. De tages op og drypper af på køkkenrulle. Løget kommes i den olie, der er tilbage på panden - om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere - og steges ved svag varme, til det er klart, men ikke brunt. Al suppen hældes nu på panden og småkoger i 10 min. Hvis der danner sig skum på overfladen, skummes det af. Hønsekødet og limesaften tilsættes. Suppen smages til med salt og peber og koges derefter igennem i 5 min. ved svagt blus. Tortillastrimlerne lægges i en opvarmet suppeterrin eller fordeles i portionsskåle, og den varme suppe hældes over. Suppen pyntes med den hakkede chili.