Højreb braiseret med Champagne.

Højreb braiseret med Champagne.

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

5 kg højreb, ikke pudset
1 fl Champagne
1 Kalveskank
1 SuppeVisk
stegefedt
karotter
Løg
Suppe
Salt og Peber

Fremgangsmåde:

Kødet brunes paa begge Sider i Stegefedtet og kommes derefter i en Bradepande med Kalveskanken. Det overhældes med 4/5 af Champagnen og faar Lov til at koge heri i 1½ Time. Nu kommes et tilstrækkeligt Kvantum af Suppen i, sammen med Karotterne, Løgene og Visken, og det hele faar Lov til at koge ved ganske svag Ild i 5 - 6 Timer.

Man fylder Væske (Vin og Suppe paa, efterhaanden som den damper væk.) Til sidst fjernes Kalveskanken, Suppen koges ind, skummes, sies og smages til, hvis det er nødvendigt med Salt og Peber.

Kødet serveres med Sovsen i en Sovseskaal.

Paa samme Tid kan man servere en af følgende Garniturer. Blandede Grønsager, Kartofler des gourmands, souffierede Kartoffelkroketter med Trøfler, Morkler med Fløde eller i Smør, Champignonpuré eller Trøffelpuré.