Hårde makroner

Hårde makroner

Forberedelses tid:

Antal:

12

Ingredienser:

100 g mandler
165 g sukker
3 æggehvider
0,5 tsk citron, skal

Fremgangsmåde:

1. Smut mandlerne. Kværn dem fint og bland dem med sukker og æggehvide, eller kværn dem fint i food-processor med sukker og evt. revet citronskal. Tilsæt derefter æggehvide og lad massen køre, til den er så jævn som muligt. Kom massen i en tykbundet gryde og rør rundt, til massen er gennemvarm. Temperaturen må ikke nå kogepunktet. Lad den køle af. 2. Sæt makronerne af på bagepapir enten med teskeer eller sprøjtepose med glat tylle (1-1½ cm) holdt tæt ned til pladen. Bag makronerne ved 175° i ca. 15 min., til de er let gyldne. Skru ned til 100° og sæt en gaffel i klemme i ovndøren. Lad makronerne tørre 30-60 min., alt efter hvor hårde de skal være.