Gullasch af Bøf.

Gullasch af Bøf.

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1500 g skært oksekød
1000 g Kartofler
400 g oksekødssuppe
250 g flæsk
250 g Løg
100 g kødsky
4 g paprika
Salt

Fremgangsmåde:

Gullasch er en ungarsk Ragout med Paprika, som man kan lave af alle mulige Slags Kødsorter, Flæsk eller Fjerkræ. Den serveres med Makaroni eller Kartofler. Her er en Opskrift paa Gullasch af Bøf med Kartofler.

Skær Flæsket i smaa Terninger og kom det i en Kasserolle, hvor det smelter ned. Naar det begynder at tage Farve, kommes Løgene skaaret i ganske fine Skiver i, og det hele koger under Laag i fem Minutter.

Skær Kødet op i Stykker saa store som Valnødder og korn det i Kasserollen, hvor det tager Farve. Det skal krydres med Paprika, saltes meget forsigtigt, og Kasserollens Indhold spædes saa med Suppen, hvori man har opløst Kødskyen. Sæt Låg på, bring Indholdet i Kog, sæt det over svag Ild og lad det stå, uden at det helt koger.

Efter omtrent en Time kommes skrællede og i Terninger skårne Kartofler ned til Kødet, og det hele får Lov til at koge, til Kartoflerne er færdige. Det tager omtrent 20 Minutter.

Det skal krydres med Salt, Peber og Cayenne, hvis det er nødvendigt. Retten bør i Begyndelsen saltes forsigtigt, da det er vanskeligt paa Forhånd at vide, hvor meget Salt der er i Kødsuppen og Kodskyen.

I Wienergullasch (goulach viennois) tager man i Stedet for Paprika Kommen, og man spæder enten med Kødsuppe eller Fløde. Man kan paa samme Maade lave en Gullasch, hvor der gaar lige Dele Oksekød, Bedekød og Svinekød.