Gulerodssuppe med muslinger

Gulerodssuppe med muslinger

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

4 gulerødder
5,5 dl grøntsags bouillon
1 løg
0,75 tsk cayenne peber
1 dl hvidvin
1 fed hvidløg
0,5 ds muslinger
1 dl ærter, frost
smør
----------------------------
2 brødskiver
olivenolie
havsalt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Knald på farven og på vitaminerne! Hvis du ikke er så meget for muslinger, så brug rejer i stedet for. Eller skinketern eller ristet bacon eller noget helt andet..

Hak løget fint og skær gulerødderne i tern. Opvarm lidt smør i en tykbundet gryde og steg løget og hvidløget gyldent. Tilsæt gulerod og cayennepeber og vend det kort rundt. Tilsæt vin og væden fra muslingerne og lad det koge næsten helt bort.

Kom bouillon i gryden og kog gulerødderne meget møre. Blend det hele ved hjælp af en stavblender.

Kog suppen igennem igen og smag til med salt og peber.

Tilsæt optøede ærter og muslinger; de skal blot lige varmes igennem.

Grill eller rist brødskiverne. Dryp dem med lidt god olivenolie og drys med havsalt og friskkværnet peber.

Server de sprøde brødskiver til suppen. Der kan evt. lægges en teskefuld pesto fra glas i hver portion inden den serveres.