Gulerodskage med kanelcreme

Gulerodskage med kanelcreme

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

3 stk æg, delte
175 g brun farin
350 g gulerødder
appelsin, skal
1 spsk cognac
350 g mandler, finthakkede
25 g mandel, flager
kanelcreme
2 dl yoghurt naturél
1 dl syrnet fløde
1,5 tsk kanel, stødt

Fremgangsmåde:

Smør en kageform og læg bagepapir i bunden. Pisk æggeblommerne og sukkeret til blandingen er lys i farven og tyk. Vend gulerødder, appelsinskal og cognac samt finthakkede mandler i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i gulerodsblandingen. Hæld blandingen over i den smurte fo rm og glat overfladen. Strø mandelflager på og bag desserten ved 170 grader i ca. 1 time til den er hævet og fast at røre ved. Afkøl desserten lidt og hæld den så over på en trådrist. Servér den lunken eller kold. Til saucen: Rør alle ingredienser sammen og afkøl blandingen til den skal bruges.