Gule ærter på andebryst

Gule ærter på andebryst

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 andebryst
150 g gule ærter, forkogte
1 gulerod
1 porre
selleri
6 dl grøntsagsbouillon
1 løg
timian, frisk
salt og peber
--------
sennep
rugbrød

Fremgangsmåde:

Gule ærter er en rigtig vinterklassiker. Og det behøver jo altså ikke være hele den fede omgang med flæsk og medisterpølse. Jeg har prøvet at lave den på andebryst, og det går helt fint. Server det kogte andekød i tynde skiver til suppen. Selvfølgelig sammen med groft rugbrød og sennep. Og måske et par rødbeder.

Rens grønsagerne og snit rodfrugterne i små tern. Skær porren i tynde ringe og hak løget. Sæt det hele over at koge med vand (+ salt) eller bouillon og et par friske timiankviste.

Fjern evt. skindet fra det hele andebryst og læg det ned i gryden. Lad dette simre i ca. 25 minutter. Andebrystet tages op, krydres og holdes varmt. Si evt. suppen og tilsæt Møllerens gule ærter.

Når suppen er helt jævn, smages der evt. til med salt og peber, og den serveres i dybe tallerkener med en sidetallerken til de tynde skiver andebryst, sennep, rugbrød og rødbeder.

Snapsen er valgfri, men porsesnaps passer helt forrygende til.