Guacamole (avocadocreme)

Guacamole (avocadocreme)

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 avokado, moden
2 tsk limesaft, friskpresset
1,5 spsk finthakket salatløg
1 dl creme fraiche 18%
0,5 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Landene omkring Middelhavet har tradition for at servere et udvalg af mange små retter på én gang. Retterne spises som forret eller som et selvstændigt, let måltid - og de nydes i ro og mag - ofte ledsaget af vin eller spiritus og en god snak. Tapas, antipasto, hors doevre, meze - betegnelserne for disse appetitvækkere er mange. Guacamole er beregnet til 2 personer - men serveret sammen med 3 af de andre 4 appetitvækkere, er det en god, fyldig forret til 6 personer. Server tynde skiver ristet brød og / eller grissini til. De øvrige appetitvækkere er: Fetina med krydderurter, nachos, carpaccio og tundip. Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab "kødet" ud med en ske og gnid det gennem en sigte. Tilsæt limesaft og de øvrige ingredienser. Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.