Grydestegt svinekam med portvinssauce

Grydestegt svinekam med portvinssauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1,25 kg svinekam, uden svær
2 skalotteløg
2 gulerødder
3 stilke blegselleri
1 dl appelsin, saft
2,5 dl bouillon
1 dl appelsin, saft
1 krydderbuket
salt og peber
majsstivelse
piskefløde
Tilbehør
kartofler
kartofler
salat med avocado i tern
hakkede valnøddekerner

Fremgangsmåde:

1. Rens urter og krydderurter og skær urterne i mindre stykker.

2. Varm en tør gryde op ved god varme. Brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tag det op. Svits grøntsagerne et øjeblik, tag dem op. Læg kødet tilbage.

3. Tilsæt portvin, bouillon, appelsinsaft, salt, peber og krydderbuket (af laurbærblade, persille og timian). Dæmp varmen og lad svinekammen koge ved svag varme under låg i 1-1 1/4 time. Vend den efter halv kogetid og læg urterne tilbage i skyen. Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer mod slutningen af stegetiden. Er den 65 grader, er stegen færdig. Tag kødet op, pak det i stanniol og lad det hvile ca. 20 minutter, før det skæres i tynde skiver.

4. Fjern krydderbuketten fra stegeskyen, si grøntsagerne fra og lad skyen koge ind uden låg ca. 5 minutter. Jævn skyen let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Lad saucen koge igennem, smag evt. til med mere portvin og piskefløde.