Grydestegt kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med agurkesalat

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 kylling, stor
1 fl hvidvin, tør
2 stk laurbær
4 dl piskefløde
Agurkesalat
2 agurk
1,5 dl eddike
1,5 dl sukker
5 peberkorn
2 kviste timian, frisk
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

Varm lidt olie i en rummelig gryde og brun kyllingen på alle sider. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og laurbær. Lad det koge igennem og tilsæt 1 kop vand. Læg låg på gryden og lad det småsimre 1 time. Vend kyllingen undervejs. Tag kyllingen op og sigt fonden til en ny gryde. Kog fonden igennem og tilsæt fløde. Lad det simre 4 - 5 minutter og smag til med salt og peber. Agurke salat: Snit agurkerne fint og salt dem med løs hånd. Læg dem på en sigte med et let pres i 30 minutter. Kog eddike med sukker, peberkorn og timian. Kog det ca 4 - 5 minutter og sigt lagen. Når den er afkølet vendes agurkeskiverne i og serveres til den gode kylling med kartofler kogt med masser af dild.