Grydestegt kanin

Grydestegt kanin

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1 grydeklar, tilberedt kanin (ca. 1,5 kg.)
500 g tomater
0,5 bdt bredbladet persille
1 tsk rosmarin, frisk
3 salvieblade
2 spsk pinjekerner
2 dl hvidvin, tør
4 spsk olivenolie
2 spsk smør
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
salt og friskkværnet peber
muskatnød

Fremgangsmåde:

1 Kaninen parteres i 8-10 stykker, skylles kort under rindende vand og duppes grundigt tør. 2 Hvidløgene skæres i tynde skiver og lægges i en bred stegegryde sammen med olivenolie, smør, rosmarin, salvie- og laurbærblade, og varmes op. 3 Kaninstykkerne lægges i det varme fedtstof og brunes kraftigt på alle sider. Der krydres med salt, peber og friskreven muskatnød, ca. 1½ dl. vin tilsættes. Det hele gives et kort opkog, hvorefter der skrues ned for varmen. 4 Tomaterne skoldes, skrælles, udkernes og hakkes groft. De tilsættes kaninen, der steger færdig ved lav varme i ca. 45 min. Der kan om nødvendigt tilsættes lidt mere vin undervejs. Retten drysses med pinjekerner og persilleblade.