Grunddej til vaniljesmåkager

Forberedelses tid:
Antal:
1Forfatter:
Anne MajgaardIngredienser:
Fremgangsmåde:
1. Sigt mel og hjortetakssalt i røreskålen og tilsæt sukker. Det er vigtigt at måle hjortetakssaltet præcist af, da for meget hjortetakssalt får kagerne til at flyde lidt ud.
2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i røreskålen. Skær smørret i små stykker og kom det i skålen. Tilsæt ægget og rør dejen jævn på maskine eller gnid/ælt dejen sammen i hånden.
3. Dejen skal hvile koldt, til den er helt fast, hvis den skal drives gennem kagepladen på en kødmaskine. Grunddejen vejer 1135 g. Af denne portion bliver der ca. 160 småkager a 7 g eller ca. 130 småkager a 8,5 g. Grundportionen kan f.eks. deles i tre portioner, som kan smagssættes og formes forskelligt. Husk at skære tilsvarende ned på de tilføjede ingredienser i variationerne, hvis portionen er delt.