Grunddej til vaniljesmåkager

Grunddej til vaniljesmåkager

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

500 g hvedemel
0,5 tsk hjortetakssalt
200 g sukker
1 vanilie, stang
375 g smør
1 æg

Fremgangsmåde:

1. Sigt mel og hjortetakssalt i røreskålen og tilsæt sukker. Det er vigtigt at måle hjortetakssaltet præcist af, da for meget hjortetakssalt får kagerne til at flyde lidt ud.

 

2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i røreskålen. Skær smørret i små stykker og kom det i skålen. Tilsæt ægget og rør dejen jævn på maskine eller gnid/ælt dejen sammen i hånden.

 

3. Dejen skal hvile koldt, til den er helt fast, hvis den skal drives gennem kagepladen på en kødmaskine. Grunddejen vejer 1135 g. Af denne portion bliver der ca. 160 småkager a 7 g eller ca. 130 småkager a 8,5 g. Grundportionen kan f.eks. deles i tre portioner, som kan smagssættes og formes forskelligt. Husk at skære tilsvarende ned på de tilføjede ingredienser i variationerne, hvis portionen er delt.